Connect with us

Novetats discogràfiques

BALA estrenen el seu nou single “Prisas”

Publicat fa

el

BALA, són Anx i V, o també Anxela Baltar i Violeta Mosquera. Duet de guitarra i bateria que mitjançant la potència del seu directe s’han establert com una de les bandes de rock de referència dins de l’escena nacional.

Després del seu pas aquest estiu pel Primavera Sound 2023 i d’una gira per tot el país, BALA tancaven una etapa per obrir-ne una de nova fitxant per [PIAS].

Ara presenten el nou single titulat “PRISAS”, una cançó que resulta filla del seu temps. Un himne que carrega contra la precarietat, la incapacitat per conciliar i els privilegis d’uns quants davant de la desigualtat de moltes a través d’una guitarra afilada i una bateria furiosa.

“PRISAS” va ser gravada el juliol de 2023 per Santi García a Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava (Sant Feliu de Guíxols). Barrejada per Santi García i masteritzada per Víctor García.

En paraules de la banda: “PRISAS parla de no arribar a final de mes. De vegades, no poder pagar el lloguer. Parla també d’una maternitat recent que aguditza les preocupacions que ja existien i n’afegeix de noves. Parla d’oblidar-se’n per lliurar-se, obligada, a un sistema que no deixa treva ni respir. Tot això des de la consciència i el privilegi d’una persona que ha nascut a la cara afortunada del món.”

El tema arriba acompanyat d’un videoclip dirigit per Leo López, col·laborador habitual de BALA, on veiem Anx i V presentar les dues cares de la realitat: la cara impostada, somrient, amb què ens veiem obligades a socialitzar; i una altra, la veritable, carregada de frustració i ràbia. Tot sota una estètica pulp seixanta que fa del vídeo un retrat perfecte per a aquesta cançó.

Novetats discogràfiques

SEÑORAS Y BEDELES publiquen nou àlbum

Published

on

By

Quatre anys després del seu segon àlbum «Las cosas que no puedo ver», Señoras y bedeles tornen amb un tercer llarg meravellosament contagiós, amb el qual el trio de Saragossa demostra un nou savoir-faire a base de cuidades harmonies vocals, lletres delirants (o potser no tant) i un renovat punt de partida sònic. Però al tanto, no ens despistem, «Sí a todo» continua sent un disc marca de la casa. És a dir, replet d’himnes que ens conviden a corejar i a fer que t’aixequis i comencis a ballar, a cantar, a cridar, a saltar, a besar, a estimar!

El tema que obre l’àlbum, «Ciudadano», és una cançó hipnòtica amb base rítmica i desenllaç propi d’altres temps, amb la qual el grup anticipa que aquí no s’avorreix ni déu. Segueix «Alguacil», que si no et fa ballar és que estàs mort, i arribem al tercer tema, «Sí a todo»: Cançó que dona nom al disc i tota un declaració d’intencions. Amb ella, Señoras y bedeles posen en valor l’acte de crear una cosa fresca i nova però aprenent, entenent i reutilitzant fórmules anteriors. Tot seguit «H. D. P.» ens porta a aquells anys noranta de gol nord, actitud i voladura de cervells en els quals només buscàvem divertir-nos (sabent que aquest món s’anava a la merda) i tanca el primer bloc ni més ni menys que «Un rayo cae». Versió dels inigualables Niño gusano que els bedeles adapten a mode de sincer i afectuós homenatge als seus germans saragossans.

Arrenquem la cara B amb «Niño chino», cançó que convida al salt amb braços enlaire, i arribem a un dels temes capitals del disc, «El guión». Meravellós rara avis que ens demostra del que és capaç aquesta banda. Un tall d’un altre nivell, genuïnament emocional, amb elegants desenvolupaments i un final preciosista quasi oníric que corona una d’aquelles codes per a la posteritat… I ja! Tornem de nou al terreny del garatge amb «Ante todo», amb els seus òrgans punxants i un solo de guitarra deliciós per a, ara sí amics, apurar la cigarreta perquè arribem al final. És hora d’un últim manament i aquest ens arriba en forma d’himne incontestable, titulat «Hereje». Bravo, sí a tot.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.