Connect with us

Novetats discogràfiques

El nou LP de La Culpa ja disponible a totes les plataformes

Publicat fa

el

La Culpa han fet gairebé un truc de màgia. Fa un any van desaparèixer darrera de la cortina com a quartet de power-pop fresc i naïf, i reapareixen, sense estrèpit, com a trio i com una banda d’autèntic pes. Desenvolupant amb fonament i presència els aspectes més complexos de la seva música, aquest àlbum situa La Culpa en una nissaga poc poblada a les nostres terres de bandes que enfonsen els peus en el posthardcore més exquisit (i enyorat, i necessari), amb una aposta, encara que de la mateixa genètica que les seves primeres incursions, a anys llum en allò estilístic.

‘Clavos en el tiempo’ és un disc excepcional en tots els sentits. Amb un treball més que palpable a les seves estructures, arranjaments, contratemps i veus, els seus dotze temes despleguen nous matisos i lectures escolta rere escolta. Lluny dels irresistibles hits dels seus primers àlbums, les pistes de ‘Clavos en el tiempo’ no són mos de playlists i immediatesa, sinó que conformen un àlbum destinat a ser escoltat sencer i amb atenció, de principi a fi, com els bons discos de tots els temps.

Gravat a Harrisound Studios en dos moments diferents, amb un bellíssim featuring de Sofia en una de les seves pistes, i foto de portada de Javier Bejarano, ‘Clavos en el tiempo’ és tan rodó que fins i tot amb el seu so acompanya la rotunditat i l’empaquetatge d’aquest nova clarejar. Benvinguts, La Culpa format trio, el panorama us necessitava.

‘Clavos en el tiempo’ està ja disponible per escoltar a totes les plataformes, i en format físic en vinil de 12″ (incloent una edició en vinil groc) a la botiga online de Humo Intl. La Culpa estaran presentant el disc en les dates assenyalades a baix.

Pròxims concerts,
Set 13 / LA CULPA + TATXERS @ TBA Bilbo
Set 14 / LA CULPA + TATXERS @ GAZTETXE BURLATA Pamplona
Set 27 / PLATAFORMA + VIUDA + LA CULPA @ VOL Barcelona
Oct 05 / LA CULPA @ RUIDISMO
Bullas
Oct 12 / LA CULPA @ LA RESIDENCIA Valencia 
Oct 26 / LA CULPA @ CAFÉ LA PALMA Madrid
Nov 15 / LA CULPA @ ARREBATO Zaragoza
Nov 16 / LA CULPA + TATXERS @ HIRUPUTZU GAZTETXE Zarautz
Nov 23 / LA CULPA @ HOLLANDER Sevilla
Dic 13 / LA CULPA @ 16 TONELADAS Valencia

Novetats discogràfiques

Fetus estrena “Clam dels ocells”, nou avançament del seu proper disc

Published

on

By

Fetus torna la tardor de 2024 amb “Càntir nou fa aigua fresca”, un nou disc on segueixen bastint el seu singular pont entre punk-rock garatger, sons d’arrel i cançó de taverna. Avui n’estrenen un nou avançament“Clam dels ocells”, on l’excusa ornitològica convida a no fer el passerell i mantenir esmolada l’eina. I si pel camí crema algun llibre sagrat, que cremi.
 
“Clam dels ocells” arriba acompanyat d’un vídeo realitzat per Jep Jorba a l’exterior de la fàbrica de creació Fabra i Coats. És el tercer avançament del nou disc, després de la bona acollida dels anteriors Homilies de la costa i Filet de pobre (aquest darrer, en col·laboració amb Les Testarudes).

“Càntir nou fa aigua fresca” apareixerà el dia 11 d’octubre, coincidint amb l’actuació del grup a la Fira Mediterrània de Manresa. Està produït com és habitual per Joan Colomo i donarà continuïtat als aclamats “Sota, cavall i rei” (2021) i “La Serra dels Perduts”(2022).

Fetus són Adrià Cortadellas (veu i guitarra elèctrica), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria), ben acompanyats tot sovint per Guillem Caballero (teclats), Ricard Ros (sac de gemecs, whistles), Marta Barbero (violí) i Carles Belda (acordió diatònic).

Primers concerts
06/10 Viliella – Les Veus de la Vall (preestrena)
11/10 Manresa – Fira Mediterrània (estrena)
18/10 Banyoles – Barraques
26/10 Reus – Festival Accents
09/11 Santa Coloma de Farners
12/12 Barcelona – Sala Apolo [2]
+info i entrades aquí

Imatge principal: Noemi Elias

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.