Connect with us

Novetats discogràfiques

“Ens hem deixat els fogons encesos i s’ha cremat la cuina” nou EP d’Ariox

Publicat fa

el

La quarentena ens va portar moltes coses, bones i dolentes, però sempre li haurem d’agraïr que ens portès la música d’Ariox, perquè així és com va sorgir la seva proposta. Durant el confinament de fa un any, a alguns ens va donar per aprendre a cuinar, a llegir més, a fer més esport a casa… i d’altres, com l’Ariox, van aprofitar per trastejar programes de producció musical del seu ordinador per acabar creant un EP que va sortir just després d’aquells dos mesos de clausura sota el títol “Venir fins aquí”. Lletres constumbristes, una dolçor que atrapa i un talent que va enamorar a molta gent. 

Ara publica el seu segon EP “Ens hem deixat els fogons encesos i s’ha cremat la cuina” (Luup Records, 2021) amb 4 nous temes que faran les delícies dels amants de la de Cardedeu. Un parell ja s’han presentat a mode d’avançament com ho són “Fotre el Camp” i “Ja fa molt temps” (cançó de la setmana a iCat quan va sortir), i a aquest EP02 hi trobem dos temes que encara no han vist la llum com ho són “Declaració dos”, la seqüela del “Declaració Interludi” del seu primer EP i que aquesta vegada neix com un cant d’amor a una mateixa, i “El que un dia vam ser”, tema que tanca el disc i que es un bri de llum sonora amb una lletra que és un cant a la nostàlgia i a un amor perdut.

La màgia d’Ariox no s’acaba i això tot just fa que arrancar. Si amb el seu primer EP va arribar als cors de molts joves del nostre país, aquest segon treball és un pas endavant a un bedroom pop trist, costumbrista però esperançador, sobretot pel futur que Ariox té davant seu.


Els propers mesos podreu veure a l’Ariox a ciutats i poblacions com Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Barberà de la Conca o Mataró el proper 21 de maig, entre d’altres.

POTS ESCOLAR L’EP AQUÍ

Imatge principal de Violeta Puigví

Novetats discogràfiques

Autosleeper publiquen nou single “Substance, sometimes”

Published

on

By

Autosleeper (Radix Records, Galícia) són un trio de post-punk / shoegaze de Barcelona que acaben de publicar el seu nou single “Substance, Sometimes”, seguint el seu anterior EP “Only Forward” publicat al 2020. Autosleeper el conformen el guitarrista / vocalista gal·lès Gareth Hughes, el baixista holandès Niek Leermakers i el bateria espanyol Héctor Aguirrebeña. Les seves influències van des de bandes de post-punk com The Cure, Joy Division i The Smiths fins a rock alternatiu dels 90 com Sonic Youth, Swervedriver, My Bloody Valentine i Ride.

El single “Substance, sometimes”, reflecteix la seva progressió sonora des dels seus singles debut “Nothing” i “Blue Blood”, publicats el 2019, i el seu EP debut “Only Forward”, publicat al març de 2020. Buscant un so més angular que reflecteixi la intensitat dels seus directes, “Substance, sometimes” posa gran èmfasi en les dinàmiques i el soroll, alhora que obre nous territoris al so dels Autosleeper. La intenció del single és servir com a avançament del seu següent EP, encara sense titular, que serà publicat a finals d’aquest any.

Autosleeper també han gravat el seu primer videoclip, que captura a la banda tocant en un espai industrial (Hangar, Barcelona), entrellaçat amb imatges de pel·lícula, processades a través d’un VHS i una televisió antiga. El vídeo va ser filmat per Sara Arruga i editat i post-processat per Harry Steel. La imatge de la caràtula va ser creada per Harry Steel i el seu disseny gràfic per Laura Frade.

El single va ser gravat a ArcticWave Studio a Barcelona per Carlos Dueñas (Maren, Sons of Med, Crab Apples), barrejat per Dom Mitchinson (Bristol – Spectres, Pet Shimmers) i masteritzat per Pete Maher (Londres – Pixies, Nick Cave, Maximo Park ).

Seguint la publicació del seu single, Autosleeper tocaran en diverses ciutats al voltant de la península, inclòs Barcelona, Madrid, Saragossa i València, amb concerts també planejats al Regne Unit i Holanda.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.