Connect with us

Bolos

Lagartija Nick presenta a Barcelona “Les Cielos Cabizbajos”

Publicat fa

el

“Los Cielos Cabizbajos” és un poema simfònic, profús, fructífer i crític, que ret homenatge a aquelles urbs atacades des del seu propi cel per l’odi i el brutalisme més descoratjador.

Lagartija Nick ha indagat entre els milers de notes, partitures, esbossos i apunts de Jesús Arias per tancar un projecte eclèctic, respectant l’aposta orquestral i l’envergadura proposta dels seus inicis.

Aquest projecte ha suposat un excitant repte per a la formació que, per dur-lo a bon port, ha sumat a David Montañés a el piano, el Coro y Quinteto de la Universidad de Granada i la paraula de la periodista amb més bagatge en guerres dels últims temps: Jon Sistiaga. Aquesta nova encarnació de Lagartija Nick ha gestat una excitant i inexplicable bogeria.

En aquesta ocasió, vindran acompanyats de l’Ensamble de l’Conservatori Liceu i ARSinNova Cor de Cambra.


CAPRICHOS DE APOLO
Dissabte 18 gener 2020
20:00 SALA APOLO
Entrades

Bolos

Joan Colomo estarà aquest mes de desembre presentant el seu nou àlbum “Disc Trist” a diverses ciutats de Catalunya, Euskadi i Valencia

Published

on

By

“Disc Trist” és el setè àlbum en solitari del músic català Joan Colomo, la carrera del qual abasta ja dues dècades. Després de diversos anys integrant bandes de renom com The Unfinished Sympathy, Zeidun o el supergrup La Celula Durmiente, des de 2009 publica un material en solitari que resulta sempre tan sorprenent com reconeixible. El seu estil fresc, eclèctic i juganer és una de les peces clau del puzle que dóna forma al panorama de la música independent made in Catalunya.

Insistim: Joan Colomo és un crac. No content amb haver injectat una revitalitzant dosi de frescor a The Unfinished Sympathy, ni amb capitanejar Celula Durmiente, el grup més lliurepensant i lliuretocant de l’estat, a més de seguir assajant amb els clàssics i influents Zeidun, Colomo s’ha tret de la màniga un disc que representa una de les sorpreses més interessants i refrescants de la temporada. Amb la seva coneguda bicefàlia cultural, entre les seves arrels navarreses i el seu arrelament als turons del Montnegre, Colomo fa unes revolucionàries voltes de rosca a la cançó castellana ia la cançó catalana; amb una lírica inèdita en ell fins ara, se’ns descobreix com un mestre de la cançó de protesta, amb el nihilisme polític com a capçalera i l’amor per les relacions humanes com a alternativa a la mundana brutícia, Colomo confronta una agressivitat brutal de continguts amb una commovedora candidesa formal. L’eclecticisme musical que sempre l’ha caracteritzat també és aquí present, encara que allunyat dels cànons del rock per aprofundir en instruments acústics, arranjaments orquestrals, de vegades circense-cabareters i sempre combinats amb un bon gust i una musicalitat pròpies d’un mestre de les melodies, les harmonies i els arranjaments.


Divendres 17 desembre – 66 Butaques, La Cate, Figueres (Girona)  
Dimarts 28 desembre – La Bohemia (solo show), Castelló 
Dimecres 29 de desembre – Casa del Mar, València 

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.