Connect with us

Novetats discogràfiques

Cara Antigua estrena la canço “Mi Vietnam”

Publicat fa

el

Cara Antigua presenta les primeres cançons, que van des del dormitori fins a la pista de ball, amb una forta influència pop.

Amb la premissa que fer anys és obligatori i fer-se vell és opcional, l’artista explora històries incòmodes que parlin de pèrdua i rancúnia. A través de les lletres, Cara Antigua ens convida a endinsar-nos al seu infern personal, on se sent aclimatat i on ens presenta la seva visió més íntima.

El mataroní Fernando Herrero, garantia de qualitat, risc i personalitat, presenta el seu nou projecte musical, on també juga amb el so urbà o el trap. 55 minuts per descobrir un dels referents de la música indie comarcal.

“El meu Vietnam” parla de com pot ser de tempestuosa una relació en dies “no laborals”. Diversos motius poden provocar discussions a casa els caps de setmana, portant la llar a assemblar-se a un escenari bèl·lic.

Novetats discogràfiques

La banda de post-punk rural INCENDI treu a la llum el seu EP “19 de juliol”, música contundent i lletres incendiàries

Published

on

By

Incendi és un grup de música format al Solsonès, entre el Santuari del Miracle (El Miracle Records) i l’Hostal Nou de Llobera (Hostalherria Studio). “19 de juliol” serà el seu segon àlbum, després d’un primer treball promocionat l’any passat titulat “De moment estic content”.

“19 de juliol” pretén reivindicar una forma de pagesia anticapitalista, amb proclames que criden a l’organització col·lectiva davant dels nous reptes que afronta concretament el Solsonès. Vinculat a moviments socials de la comarca, aquest treball vol aportar el seu granet de sorra a les lluites per la defensa del territori que s’estan lliurant arreu en l’actual ofensiva del capitalisme.

L’erotisme i la sexualitat individual es fonen en les incendiàries lletres de “19 de juliol” amb una re-apropiació dels símbols del territori, com la Mare de Déu del Claustre de Solsona, en un joc constant entre el respecte pels altres i la voluntat de crear nous referents, tant polítics com sagrats, en el món rural.

“La voluntat del nostre directe és fer foc, provocar un incendi a cada sala, a cada festa, i fer que la música participi de la vida política d’aquest món en descomposició”

L’àlbum ens situa en un màgic passadís en el temps. D’una banda, el 19 de juliol del 1936, on obreres i insurrectes organitzades en comitès de defensa van aturar el cop d’estat feixista a Barcelona i van impulsar la revolució social. D’altra banda, 62 anys més tard, el 19 de juliol del 1998 l’incendi forestal més ràpid i virulent de la història moderna a Europa arribava al municipi de Riner, al Solsonès. Ara, 26 anys després, l’incendi revolucionari i el forestal es fonen en forma de música per seguir propagant la flama insurreccional del passat amb el món rural de l’actualitat.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.