Connect with us

Festival

L’Ensorrada de Rosselló es consolida amb una aposta pels grups de Ponent

Publicat fa

el

El concert de l’Ensorrada de Rosselló arriba a la seva quarta edició, el dissabte 11 de novembre, amb una clara aposta pels grups de Ponent, així com amb la voluntat de continuar acostant a aquest municipi del Segrià propostes referents del punk i el rock de Catalunya.

La iniciativa és organitzada pel Col·lectiu Ensorrada, el qual ha elaborat per aquesta edició un cartell format per les formacions lleidatanes Moshbowl, Lo Martí de Térmens, Impakto de Nausea, Maywall, Ratpenades, Fox System i De la torre, així com els vigatans FP i els barcelonins Againsters i Ruïnosa y las Strippers de Rahola. En total, més de 8 hores de música i amb entrada gratuïta.

  • Ruïnosa y las Strippers de Rahola (Barcelona) és una de les bandes destacades d’aquesta quarta edició.

La jornada començarà amb un concert a les 12:00 hores, amb l’actuació del cantautor Lo Martí de Térmens, a la plaça de l’Església, on l’organització ha preparat un vermut elaborat amb productes de proximitat.

A la tarda serà el torn de ‘La processó del Campanar’, una nova activitat amb la qual el Col·lectiu Ensorrada vol commemorar la caiguda del campanar de l’església de Rosselló, aviat farà 9 anys. La comitiva sortirà des de la mateixa plaça de l’església i recorrerà els carrers del poble, amb l’actuació del grup local Fox System sobre un escenari mòbil, l’acompanyament dels Dimonis de Rosselló i una reconstrucció del campanar, que també serà enderrocat en acabar.

Impakto de Nausea

La processó acabarà al Casal Municipal, on tindran lloc la resta d’actuacions. Moshbowl seran els encarregats d’obrir la tarda a les 18:30. El grup de Linyola es caracteritza per un skate punk ràpid i melòdic i es troben presentant el seu primer disc ‘Land of Losers’. El segon grup seran els locals De la Torre i el seu rock de bancal, seguits d’FP, grup referent del punk a Catalunya i que oferirà a Rosselló un dels seus pocs concerts d’aquest any.

Ruïnosa y las Strippers de Rahola, seran els caps de cartell d’aquesta edició. El grup barceloní arriba a Ponent per implantar la seva ‘dictadura travesti’. Es tracta d’una de les bandes del moment a Catalunya, on han actuat en molts dels principals festivals del país i, recentment, a les Festes de la Mercè de Barcelona. Acaben de publicar el disc ‘Nuestra infancia travestida’.

La nit continuarà amb el punk’n’roll de Againsters i el punk rural de Ratpenades. Tot seguit, un altre dels plats forts de la nit: Impakto de Nausea, un nou projecte que reuneix els antics membres del mític grup Nausea Pause, pioners del punk a Lleida, que es tornen a trobar als escenaris 25 anys després de la seva dissolució. Finalment, la nit la tancarà el nou grup ponentí Maywall.

El concert de l’Ensorrada és organitzat pel Col·lectiu Ensorrada i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rosselló.

Festival

#4Raons Primavera, 4 col·lectius i un destí

Published

on

By

L’art no és una mercaderia. Per això han optat per experimentar i innovar una mica en la forma de programar. Habitualment els músics giren pel món amb el seu repertori i el vinculen a les persones que estan davant quan pugen a l’escenari. Al #4Raons proven de modificar les relacions amb els artistes. “Els convidem a venir i conèixer El Prat abans dels concerts per veure com això es veu reflectit a l’escenari. Volem que en aquell moment sonin i es sentin com si estiguessin tocant a casa”.

Enguany el #4Raons torna a mutar de cara (i ulls i orelles) i és que com en lloc de col·laborar amb bandes de música ho fem amb col·lectius (que porten bandes de música). Follia Ojalá Estë mi Bici son dos col·lectius de l’escena underground de Barcelona i rodalia que tenen en comú l’autogestió i una visió no-capitalista de la música.

Follia és PUNK i és CLÀSSICA, Follia és una trobada clàssica underground que, liderada per Mar Medinyà ha recorregut Catalunya qüestionant les lògiques dels recitals de la música més canònica. Això sí, cada intèrpret ha de portar el seu instrument. A més, la Mar és la creadora de L’orella furtiva, un pòdcast punki sobre clàssica per les oïdes més agosarades.

Ojalà Estë Mi Bici és PUNK i és AMOR, per la música tocada per qui li agrada fer-la. Aquesta bona gent fa més de 15 anys que organitzen concerts als antípodes del model mercantilista de la gran majoria de sales de concerts. La seva filosofia és la de cobrir les despeses de les artistes, sense mirar-se amb lupa ni el gènere ni la “fama” de les propostes, per a mantenir una escena viva i lliure d’agendes externes a les creadores. 

I què es courà en aquest #4Raons de primavera?

Follia, juntament amb el col·lectiu Free’t i els alumnes de l’Escola d’Arts en Viu, faran un taller de soundpainting, un procés de composició multidisciplinària en viu i en directe on ningú sap exactament què acabarà succeint. Els seus aprenentatges sobre improvisació culminaran la nit del #4Raons amb una sessió de soundpainting oberta a tothom qui vulgui llençar-se a participar.

Entre instruments de vent i de corda, Ojalá Estë Mi Bici ha convidat quatre grups a sumar-se a la vetllada: Have fun (Màlaga), Rat Penat (Montreal), Los Nitxos (Vitoria) i Charnego (Madrid), que mostraran l’essència d’aquest col·lectiu.  

Abans que comenci el soroll, “ens trobarem a la terrassa del Bar de La Capsa per parlar de música i autogestió amb OËMB i el CSA Las Vegas de Màlaga”. No sense abans haver-nos trobat amb músiques i músics del Prat amb projectes propis que estan a punt de començar a sonar als escenaris per xerrar sobre circuits musicals alternatius.

I per si no n’hi hagués prou, Javugo tancarà la nit amb una mica de patxangueo.

Tot aquest procés el podreu seguir gràcies als dibuixos de la Joana i la Jana, que ens acompanyaran per relatar aquesta edició. I no ens oblidem del cartellàs que ens ha dibuixat en Ferran Roig.

Xerrada (gratuiïta): 19:00h
Concerts: 21:00h >> ENTRADES

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.