Connect with us

Art Visual

Meet a Designer, iniciativa per crear una comunitat de dissenyadors

Publicat fa

el

El dijous 18 d’octubre va tenir lloc el primer esdeveniment de MaD (Meet a Designer), una iniciativa espontània de sis dissenyadors de Madrid que han decidit començar a fomentar una nova visió del sector, més social, més unida i que faci de l’heterogeneïtat un punt de força i no una causa de fragmentació.

Paloma Àvila (Half & Twice), Francesco Furno Pablo Galeano (relajaelcoco), Gema Navarro (Rifle), Santos Henarejos i Wences Sanz han passat de quedar al bar per parlar dels problemes del sector a impulsar una iniciativa que fomenti l’acció més enllà de la queixa.

En aquest sentit el MaD és un experiment que intenta reunir a tot tipus de dissenyadors de Madrid per parlar sobre el disseny, sense importar l’edat o el nivell professional, i definir com es pot canviar la ciutat. Sobretot, com pot crear una millora a mitjà i llarg termini perquè tots els agents del sector generin una xarxa que impulsi un canvi concret.

L’ESDEVENIMENT

El primer MaD es va celebrar en el IED Innovation Lab de Carabanchel. Un lloc amb un ambient especial, idoni per plantejar el naixement d’una activitat ambiciosa que ha rebut ja el suport de 100 professionals. Aquests companys van participar amb actitud positiva en unes taules de treball i van debatre entorn del lema plantejat com a temàtica principal de la primera trobada: “Què pot fer el disseny per la ciutat de Madrid.”

El to de la trobada va ser informal perquè els organitzadors volien recrear un espai distès per al diàleg i l’anàlisi. “Ens hem adonat que, per a molts, ha estat un moment necessari i fonamental per parar i analitzar el context”, afirmen.

En total es van generar 10 taules de treball, cadascuna formada per dos professionals d’àrees diferents del sector del disseny estratègic, editorial, branding, de serveis, digital, interactiu/audiovisual, en les quals perfils junior i sènior s’ajuntaren per parlar dels punts forts i febles del nostre sector i per crear unes conclusions que serveixin de base per als següents esdeveniments MaD.

ELS OBJECTIUS A CURT I LLARG TERMINI

Meet a Designer vol bastir ponts entre tots els creatius de la ciutat de Madrid, perquè només a través del diàleg es pot aconseguir tenir una millor percepció del propi sector. Un dels objectius és reduir aquesta bretxa generacional entre junior i sènior que s’ha anat creant amb els anys. Meet a Designer pretén compartir unes conclusions després del debat de cada esdeveniment, que resumeixi els punts més importants i fomenti la lliure difusió de coneixement que permeti a tots els dissenyadors, no solament als assistents, ser partícips d’aquest nou moviment.

EL DESENVOLUPAMENT

Alguns membres del col·lectiu havien organitzat ja altres esdeveniments, des de “Ladies, Wine and Design Madrid” de Paloma Àvila, als “PlayRestart” de Wences Sanz. En aquest cas, es volia trencar amb l’esquema tradicional de comunicació unidireccional i aconseguir que les tots els participants poguessin donar la seva opinió.

El format final va sorgir després de molts mesos de conceptualització, tenint clar des del principi que la millor estructura per fomentar la relació entre dissenyadors és realitzar taules rodones mixtes en les quals cadascú conegui a persones d’altres sectors i empreses, fomentant el diàleg i la transferència de coneixement entre disciplines i trajectòries.

El primer MaD ha estat un trampolí per a noves idees, però alhora una experiència necessària per millorar dinàmiques, perfeccionar l’estructura i aconseguir un entorn propici per al diàleg i l’anàlisi.

Amb la satisfacció d’haver aconseguit els objectius en aquesta primera edició, MaD es prepara per al següent esdeveniment en el qual es comptarà amb altres agents implicats en el sector. L’ADG hi tornarà a col·laborar per aportar experiència i, sobre tot, per aprendre’n.

www.adg-fad.org

Art Visual

“Ejaculant diarrea” l’espectacle d’en Roger Pelàez, els dimarts del 2023 a l’Àntic Teatre

Published

on

By

Ejaculant diarrea és el nou projecte d’en Roger Pelàez on s’embarca de nou en aquesta recerca d’un mateix dintre de l’interior propi sense saber que, al final, on es troba és a fora seu i dins dels altres. L’espectacle consta de parts ballades, parts cantades i parts parlades. Es cita incorrectament als grans clàssics i s’invoca de forma fallida a grans personalitats escèniques en un popurri desastrós que pretén deixar la moral del públic ensorrada més que no pas recrear-lo o edificar-lo. Un espectacle absolutament deseducatiu. Inspirat pels moments més baixos de l’individu com a persona.

Roger Pelàez portava molts anys esperant aquest moment en què els idiotes dominen el món perquè ell és molt idiota i té per segur que, amb una mica de sort, un tros o altre de món li’n tocarà. Canta, dibuixa, estudia el Talmud i ha publicat llibres de tebeos on simplifica les coses per fer la vida més manejable i mengívola a penya com ell. Que no tenen res, que no són res i que no aspiren a res.


Actuacions 2023,
7 de febrer
7 de març
11 d’abril
2 de maig
6 de juny
4 de juliol

Ballarí, guionista i actor: ROGER PELÀEZ
Guitarrista i músic: VIDAL SOLER
Producció executiva: CRISTINA RIGAU
Producció: ANTIC TEATRE

A les 20:00 Durada: 90 min
Entrades: 7,5 euros ONLINE i 9 euros TAQUILLA
Àntic Teatre c./ Verdaguer i Callís 12, 08003 Barcelona


fanzine 56

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.