Connect with us

Art Visual

Meet a Designer, iniciativa per crear una comunitat de dissenyadors

Publicat fa

el

El dijous 18 d’octubre va tenir lloc el primer esdeveniment de MaD (Meet a Designer), una iniciativa espontània de sis dissenyadors de Madrid que han decidit començar a fomentar una nova visió del sector, més social, més unida i que faci de l’heterogeneïtat un punt de força i no una causa de fragmentació.

Paloma Àvila (Half & Twice), Francesco Furno Pablo Galeano (relajaelcoco), Gema Navarro (Rifle), Santos Henarejos i Wences Sanz han passat de quedar al bar per parlar dels problemes del sector a impulsar una iniciativa que fomenti l’acció més enllà de la queixa.

En aquest sentit el MaD és un experiment que intenta reunir a tot tipus de dissenyadors de Madrid per parlar sobre el disseny, sense importar l’edat o el nivell professional, i definir com es pot canviar la ciutat. Sobretot, com pot crear una millora a mitjà i llarg termini perquè tots els agents del sector generin una xarxa que impulsi un canvi concret.

L’ESDEVENIMENT

El primer MaD es va celebrar en el IED Innovation Lab de Carabanchel. Un lloc amb un ambient especial, idoni per plantejar el naixement d’una activitat ambiciosa que ha rebut ja el suport de 100 professionals. Aquests companys van participar amb actitud positiva en unes taules de treball i van debatre entorn del lema plantejat com a temàtica principal de la primera trobada: “Què pot fer el disseny per la ciutat de Madrid.”

El to de la trobada va ser informal perquè els organitzadors volien recrear un espai distès per al diàleg i l’anàlisi. “Ens hem adonat que, per a molts, ha estat un moment necessari i fonamental per parar i analitzar el context”, afirmen.

En total es van generar 10 taules de treball, cadascuna formada per dos professionals d’àrees diferents del sector del disseny estratègic, editorial, branding, de serveis, digital, interactiu/audiovisual, en les quals perfils junior i sènior s’ajuntaren per parlar dels punts forts i febles del nostre sector i per crear unes conclusions que serveixin de base per als següents esdeveniments MaD.

ELS OBJECTIUS A CURT I LLARG TERMINI

Meet a Designer vol bastir ponts entre tots els creatius de la ciutat de Madrid, perquè només a través del diàleg es pot aconseguir tenir una millor percepció del propi sector. Un dels objectius és reduir aquesta bretxa generacional entre junior i sènior que s’ha anat creant amb els anys. Meet a Designer pretén compartir unes conclusions després del debat de cada esdeveniment, que resumeixi els punts més importants i fomenti la lliure difusió de coneixement que permeti a tots els dissenyadors, no solament als assistents, ser partícips d’aquest nou moviment.

EL DESENVOLUPAMENT

Alguns membres del col·lectiu havien organitzat ja altres esdeveniments, des de “Ladies, Wine and Design Madrid” de Paloma Àvila, als “PlayRestart” de Wences Sanz. En aquest cas, es volia trencar amb l’esquema tradicional de comunicació unidireccional i aconseguir que les tots els participants poguessin donar la seva opinió.

El format final va sorgir després de molts mesos de conceptualització, tenint clar des del principi que la millor estructura per fomentar la relació entre dissenyadors és realitzar taules rodones mixtes en les quals cadascú conegui a persones d’altres sectors i empreses, fomentant el diàleg i la transferència de coneixement entre disciplines i trajectòries.

El primer MaD ha estat un trampolí per a noves idees, però alhora una experiència necessària per millorar dinàmiques, perfeccionar l’estructura i aconseguir un entorn propici per al diàleg i l’anàlisi.

Amb la satisfacció d’haver aconseguit els objectius en aquesta primera edició, MaD es prepara per al següent esdeveniment en el qual es comptarà amb altres agents implicats en el sector. L’ADG hi tornarà a col·laborar per aportar experiència i, sobre tot, per aprendre’n.

www.adg-fad.org

Art Visual

Los Manises publica el videoclip de “A todo voler”, cançó del seu nou disc “Todas Son Correctas”

Published

on

By

Ja fa dos mesos de la publicació de “Todas Son Correctas”, el nou disc de Los Manises. Des d’aleshores els d’Elx han anat presentant-lo en una gira de sales i festivals que el 27 de maig que ve els portarà a la sala Trashcan de Madrid en el marc del festival Sound Isidro.

Víctor i Rubén (aka Lamanisè) són, a més d’uns grandíssims col·legues, una gran font d’inspiració per als Duiiiiiiilo. El guió del vídeo es va desenvolupar dins d’un Opel Kadett GSI sense aire condicionat. Viatjant des de València fins a Albacete amb el tema en bucle, s’anaven imaginant situacions delirants amb el Dr. Rubén i Profe Vic com a protagonistes. El resultat els ha fet tornar a creure en l’ésser humà, en el poder del cartró, en què el capitalisme menteix i que la realitat supera la ficció.

Des de la seva primera demo per allà 2016, Los Manises no han deixat d’experimentar i donar voltes a la “música de guitarres” que compon la base del seu so. La seva obsessió per trobar nous camins d’expressió s’apuntala en la varietat de les seves influències modernes (des de Tears for Fears a Mew passant per Talking Heads o Silver Apples), sent el Folk i el Genre World els seus dos pilars. Tot això dóna lloc a una proposta vibrant i inclassificable que transita entre escenes i gèneres de manera molt natural i orgànica.

Pel que fa a la lírica, Víctor i Rubén viuen còmodes en un discurs 100% autoreferencial que els serveix com a pretext per fer música junts. Entre el Chinchón i la Dama d’Elx aconsegueixen portar totes les bromes internes a l’àmbit musical, arribant a resignificar-les ia generar interessants reflexions.

Després de la publicació de “Aristocracia y Underground” (Montgrí, 2020), un EP de 5 cançons el desenvolupament de les quals va quedar frenat per la pandèmia, tornen amb “Todas Son Correctas” (Montgrí, 2023), el seu primer disc de llarga durada al que, per primer cop, treballen la producció amb algú extern. I-Ace (Antifan, Agorazein) ha estat l’escollit per entrar al món dels Manises. Un món que, tot i ser tan propi, ha pogut ser comprès pel productor a la perfecció. I de quina manera! I-Ace i la seva visió més propera al Hip-Hop i als sons electrònics ha estat totalment determinant en el resultat final del disc, sabent contemporitzar a cada moment quin de “tots els camins són possibles” era el bo per a cada cançó.

“Todas Son Correctas” és una d’aquelles portes que només Los Manises saben obrir. Ara ballar, ara pensar. Ara matemàtiques, ara plàstica. Ara simple, ara complex. Ara estàtic, ara elàstic. Tots els camins són vàlids, totes són correctes.

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.