Connect with us

Art Visual

El projecte Finding Fariña i el videoclip «Exits» de Foals, premis Grand Laus 2019

Publicat fa

el

El dijous 20 de juny va tenir lloc la Nit ADG Laus al Disseny Hub Barcelona. És la gran cita en què l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art del FAD, ADG-FAD, fa entrega dels Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, uns guardons convocats des de l’any 1964 i que enguany arriben a les 49 edicions. Un miler de professionals del sector es reuneixen en aquest punt de trobada imprescindible per a conèixer les propostes creatives del disseny gràfic i la comunicació visual més rellevants de l’any.

Més de 1.000 projectes s’han presentat aquest any per ser valorats pels diferents jurats de cada categoria, formats per professionals del sector, nacionals i internacionals de prestigi. En total, han resultat guanyadors 308 projectes en les cinc categories. Els premiats es reparteixen de la següent manera: 2 Grand Laus, 1 Young Talent, 1 Laus d’Honor, 1 Laus Empreses i Entitats i 2 Laus Aporta, un de professional i un d’estudiant, 29 Laus d’Or, 63 Laus de Plata i 209 Laus de Bronze.

Categories dels ADG Laus
Els projectes es divideixen en les cinc categories: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisual i Estudiants. Dins de cada categoria els projectes, presentats en diferents apartats, competeixen pels Laus Bronze, Laus Plata i Laus Or. En el si de cada categoria els projectes premiats amb un Laus Or competeixen per aconseguir un Grand Laus i, en el cas dels estudiants, per un Young Talent. A més, tots els treballs presentats competeixen per aconseguir el Laus Aporta, independentment de la categoria o apartat on s’hagin presentat. Per últim, la Junta Directiva de l’ADG-FAD escull dos premis de rellevància: el Laus d’Honor i el Laus Empreses i Entitats.

Premiats 2019

Laus d’Honor 2019: Ana Zelich
La Junta d’ADG-FAD ha estimat atorgar el Premi Laus d’Honor a Ana Zelich per ser pionera del branding televisiu al nostre país.

El seu treball es desenvolupa en paral·lel a l’evolució de l’animació i la gràfica aplicada a la imatge en moviment, des de l’etapa inicial de la televisió analògica fins a la digital. Graduada en disseny per Elisava, Zelich va ser pionera en la creació de projectes gràfics amb l’aparició i ús dels primers ordinadors en l’entorn del disseny, concretament com a realitzadora i directora d’art d’Animàtica, primera empresa fundada al nostre país especialitzada en animació 3D, responsable d’innovadores capçaleres durant la dècada dels 80 fetes per a TV3.

Posteriorment, al 1989, juntament amb els dissenyadors gràfics Luís Rueda i Neus Grabulosa, va fundar el seu propi estudi: Zoptic, que va posar el seu segell creatiu a televisions com ETB, Canal 9 o Canal Sur. També ho va fer a Canal +, per a qui va fer totes les primeres peces des de l’emissió en proves.

Més endavant, ja al 2001, Zelich va fundar i dirigir Zeligstudio, un dels estudis creatius amb més reconeixements. A partir del 2013 centra el seu treball en l’àmbit expositiu a Mediapro Exhibitions.

Els guanyadors dels Premis ADG Laus es poden veure a l’exposició «El Millor Disseny de l’Any», al Disseny Hub Barcelona, fins el dia 01/09

Laus Empreses i Entitats: La Casa Encendida
Aquest premi vol reconèixer empreses o entitats que tenen una trajectòria rellevant pel que fa a la relació amb el disseny i la comunicació visual.

La Junta d’ADG-FAD ha decidit atorgar el premi Laus Empreses i Entitats 2019 a La Casa Encendida, que al llarg de la seva història ha apostat pel disseny, tant en la pròpia estratègia de comunicació de la fundació, com en el foment i la difusió de la cultura del disseny a través de continguts, exposicions, trobades i espais de debat i reflexió entorn al disseny, la comunicació visual i la creativitat. Tot això ha convertit La Casa Encendida en un referent de la ciutat de Madrid per al sector creatiu.

Grand Laus Digital: Finding Fariña de DDB España
Jurat: Jorge Sandua, Danny Saltaren, Carmen Navas, Chris Torruella i Daan Lucas.
Chairman:
César Úbeda.
Estudi / Agència: DDB España.
Client:
Librerías de Madrid.
Descripció del projecte: Innovació interactiva.
Veredicte del jurat: «Una poderosa peça que posa la tecnologia i la xarxa al servei del bé comú: defensar la llibertat d’expressió. L’obra mestra més universal de la literatura espanyola obre un camí encara més universal: les llibertats civils».

Grand Laus Audiovisual: «Exits» de Foals
Jurat: Beatriz Vilariño, Iria López, Laura Martinova, Gaizka Sampedro i Biel Capllonch.
Chairman:
Alejandro Masferrer.
Estudi: Canada.
Client: Foals.
Descripció del projecte: Videoclip.
Veredicte del jurat: «Arriscat, inquietant, amb profunditat i trencant esquemes. Tots els elements estan creativament justificats i atorguen significat, sense buscar la seguretat de la narrativa clàssica».

Young Talent: Block a Block de Paula Guallar Sancho
Jurat: Andrés Requena, Joan Josep Bertran, Laia Miret, Mireia Ruiz, Noe Blanco, Jordi Giménez Tur i Laura Meseguer.
Chairwoman: Laura Armet.
Autor: Paula Guallar Sancho.
Escola: BAU.
Descripció del projecte: Disseny gràfic.
Veredicte del jurat: «La dissenyadora es converteix en generador de contingut i activista, ja que amb les decisions creatives es mulla en el discurs social, canviant la relació convencional amb la bandera. La idea i la forma es compenetren».

Laus Aporta
El guardó valora els projectes que destaquen per la seva aportació social, econòmica o cultural. El jurat està format pels Chairmen de cada categoria: Olga Pérez, César Úbeda, Samuel López, Alejandro Masferrer i Laura Armet, amb Daniel Ayuso (president de l’ADG-FAD).

Laus Aporta Professional: Andrea
Estudi / Agència: Nectar Estudio
Client: Nectar Estudio
Descripció del projecte: Aplicacions per a dispositius mòbils

Descripció: «Andrea» és un projecte d’innovació social realitzat per Nectar Estudio amb el suport de l’Ajuntament de València. Aquesta App funciona com una eina de comunicació anònima, que permet realitzar alertes i xats anònims, atesos per professionals dels centres educatius per detectar conflictes i prevenir casos d’assetjament escolar.

Laus Aporta Estudiants: Tercera
Autor: Carlos Adalid.Escola: ESDAP, Serra i Abella.
Descripció del projecte: Disseny gràfic.
Descripció: «Tercera» és una revista que busca proporcionar un marc editorial sobre la senectut, amb documents de suport i fotografies fetes pels protagonistes. L’objectiu d’aquest projecte és la inclusió de la gent gran dins la societat, difondre les vivències d’aquestes persones i els seus coneixements i obrir un diàleg sobre alguns aspectes socials que sovint passen desapercebuts.

Art Visual

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Published

on

By

Torna a Nou Barris el Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona, celebrant el seu 10è aniversari. El Ròmbic continua apostant per aquest gènere artístic sovint als marges de les arts escèniques, sobretot quan està pensat per a un públic adult. Un festival coorganitzat de forma comunitària amb l’Associació Titellaire de Roquetes, la Casa Taller de Marionetas Pepe Otal, La Puntual i l’Ateneu Popular 9 Barris.

Dijous 25 abril | 20h | 10-12€
Mostra oberta sobre els cecs de Maeterlinck 
Què és allò que modifica el que veiem? On mirem? Què mostrem quan ningú ens mira? Cecs i cegues, semblen haver perdut el costum de fer cap moviment inútil, incapaços de prendre una decisió, habiten una illa cada cop més assetjada per la mar…

Divendres 26 abril | 20h | 10-12€
Pelele presenta ‘Los funestos esponsales de Don Cristóbal’
Recuperem un clàssic amb la companyia francesa Péléle, basant-se amb el teatre popular, ens presenta una historia amb música en directe, fent homenatge el gènere del titella de mà.

Dissabte 27 abril | 20h | 10-12€
Zero en Conducta presenta ‘La Phazz’
La imaginació d’Elliot era tan extraordinària que es va convertir en el mitjà per fer front a una realitat hostil. Amb ella va poder creuar oceans, volar, aturar el temps i fins i tot esquivar la por. Va créixer i la seva imaginació encara més. Engolit pel món lluminós que s’havia creat, no va veure que darrere seu, es projectaven ombres llargues, uns éssers que l’acompanyaven des de feia massa temps.

Divendres 26 i Dissabte 27 de 21h a 23h | GRATUÏT – Aforament Limitat
La Court des miracles presenta ‘De bestiae e humani’
Un recorregut artístic conduït per 10 artistes que descobrirà els racons més secrets de l’Ateneu, creat exclusivament per a l’ocasió.

Entrades ja a la venta! 10€ anticipada // 12€ taquilla

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.