Connect with us

Art Visual

ADG-FAD obre la convocatòria per participar a la 50a edició dels premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual

Publicat fa

el

L’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art de FAD (ADG-FAD) dóna el tret de sortida a l’assenyalada 50a edició dels premis ADG Laus per als professionals de el disseny gràfic, la publicitat i la comunicació visual, que podran inscriure els seus millors treballs des del 7 de gener fins el 10 de febrer de 2020.

Els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual s’atorguen amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència en la comunicació gràfica. Són els premis de disseny gràfic de referència i de major prestigi de l’Estat espanyol, la celebració del grafisme que s’ha convertit en una referència essencial per conèixer les propostes creatives rellevants de l’any. Els ADG Laus són un trampolí per als estudiants i dissenyadors emergents, la consagració dels professionals i el reconeixement a les empreses i institucions que inverteixen en disseny.

La convocatòria dels ADG Laus s’obre per a tots els treballs impresos, publicats, emesos, visionats online o editats durant l’any 2019 en les següents categories: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisuals i Estudiants. Els projectes podran inscriure al web de l’ADG-FAD a partir de el 7 de gener i fins al 10 de febrer.

En aquesta edició d’aniversari el jurat està format per reconeguts professionals nacionals i internacionals de el sector com Liza Enebeis (Studio Dumbar), Omar Sosa, Ena Cardenal de la Nuez, Aino Hantttu (Hanzo), Conor Cronin, Nacho Padilla, Ana Zelich, Marc Sancho (Estimada), Alistair Webb (Made Thought), Carol Mompart, Albert Porta (Pràctica) o Anna Gasulla (GAS), entre d’altres.

La novetat més destacada d’enguany afecta el premi Laus Aporta, que pretén fer visible la contribució de el disseny a la societat amb projectes que, a través de la comunicació visual, han aconseguit tenir un impacte social, econòmic o cultural positiu. Aquest premi, tradicionalment atorgat a alguna de les peces presentades en qualsevol categoria sota criteri de l’jurat, passa a convertir-se en un apartat a competició on els professionals podran inscriure els seus projectes en base als requisits de valor social afegit. A més, els diners que es recaptin d’aquestes inscripcions es donarà per col·laborar amb el projecte “Creativitat a del principi”, una iniciativa desenvolupada per Creu Roja en col·laboració amb professionals de el disseny gràfic, que utilitza la creativitat com a eina per poder transformar la realitat que envolta a nenes i nens en risc d’exclusió.

Un any més, la Junta Directiva d’ADG-FAD concedirà el premi Laus d’Honor a la trajectòria professional i Laus Empreses i Entitats com a reconeixement a aquelles institucions que sobresurten per la seva llarga, fructífera i inspiradora relació amb el disseny.

L’estudi Achos!, soci de ADG-FAD, ha estat el seleccionat enguany per desenvolupar la campanya dels premis ADG Laus 2020, sent fidels a l’estil provocador que els va fer coneguts per enganyar el mateix Stefan Sagmeister, per partir un Laus en trossos i repartir-ho entre els seus col·laboradors o per ser experts en campanyes virals basades en fake news.

La campanya, que en clau d’humor versa sobre el “dopatge” en la creativitat, es podrà seguir a través de les xarxes socials de ADG-FAD i els mitjans col·laboradors de la campanya. És probable que alguns estudis arribin a rebre recipients per recollir mostres d’orina o sang durant el període de promoció dels premis.

El llibre i el trofeu de la 50a edició

El Magabook ADG Laus 2020, el llibre que recull les obres premiades d’aquesta 50a edició, serà dissenyat pel també soci de ADG-FAD Albert Romagosa, es desvetllarà a la Nit ADG Laus. Inclourà també una sèrie d’entrevistes i articles al voltant dels guanyadors de l’Laus d’Honor, el Laus Empreses i Entitats i membres de jurat.

En la seva 50a edició, des de la primera celebrada el 1964, ADG-FAD vol homenatjar a tots els que han passat pels Laus i els han convertit en el premi més prestigiós d’Espanya de el sector i ho farà a través de diferents accions comunicatives al llarg dels mesos, culminant en una Nit ADG Laus, la cerimònia i festa de lliurament dels trofeus Laus, que tindrà lloc al juny durant la Barcelona Design Week completament renovada i modernitzada.

A més, mirant cap al futur, l’associació ha decidit repensar els materials que conformen el seu icònic trofeu dissenyat per Tomás Vellvé el 1969 i aprofitar l’efemèride per presentar un trofeu Laus fet de materials sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. L’estudi de disseny de producte especialitzat en economia circular Oiko ha estat l’encarregat d’aquesta reconceptualització.

Aquesta línia d’acció afectarà també diplomes i, especialment, a tots els materials que es demanen per presentar-se als ADG Laus 2020, que han de ser reciclables 100% a risc de quedar desqualificats si no és així.

Finalment, i només a raó d’aquest aniversari, els projectes professionals premiats amb un Bronze Laus rebran també un petit trofeu.

Inscripció de les obres

La inscripció als premis ADG Laus només pot realitzar-se a través de la inscripció online.
Un cop registrades totes les peces i completat el pagament corresponent, s’ha de procedir a l’enviament del material.

www.adgfad.org

Art Visual

“Historias del punk” un còmic de Carlos Azagra i Encarna Revuelta

Published

on

By

Serveix una canya ben fresqueta i acosta’t a la barra del bar perquè en Pedro Pico i Pico Vena venen a explicar-te les seves històries més punkarres.

“A veure, tot va començar l’any… No ho sé… quin any van sortir els Sex Pistols? El 1977?” Benvinguts a HISTORIAS DEL PUNK. Un còmic en què Carlos Azagra i Encarna Revuelta han encarregat als seus personatges Pedro Pico i Pico Vena que facin un bon repàs a la història del punk espanyol. Un viatge a peu per la memòria creuant a través d’esdeveniments, concerts, festivals, anècdotes ben sucoses, estils i una barbaritat de grups fent canya. Perquè com bé diuen… “Si no somos nosotros los que contamos la historia… alguien la contará. Y seguramente mal.”

HISTORIAS DEL PUNK és un homenatge a tots els grups, als primers concerts, als locals, la lluita per defensar aquests espais, i a la contrainformació. Un repàs a les ràdios lliures, l’antimilitarisme, el respecte a ser diferent i la diversitat d’estils. No és un tractat amb dates i evolucions, sinó un còmic sobre una cosa que va passar i que encara passa. Molts dels que van començar amb el Punk van acabar en altres corrents com el Heavy, el Trash, el Rock Urbà, el Power-Pop o ves-te’n a saber què… però queda en tots una cosa que es va anomenar l’actitud, la postura vital davant la vida i contra els que controlen el cotarro. Aquesta és la idea, una mirada enrere amb sentit de l’humor, dedicat sobretot a aquells que no van viure aquelles mogudes. AZAGRA i REVUELTA.

Va ser a Madrid i Barcelona, ​​on van sorgir les primeres bandes. Grups com Kaka de Luxe, Paralisis Permanente i La Banda Trapera del Río van ser pioners a adoptar l’estil musical del punk britànic, així com la seva actitud provocadora i les seves lletres crítiques per trencar amb les normes i la moral de l’època.

Però aquest còmic vol fer un repàs tant als més coneguts com als que no van copar els titulars. Són molts els grups que formen la història del punk i que van sonar a les emissores, ho van donar tot a festivals i garitos, van passar de mà en mà en cassettes. A les pàgines d’aquest còmic brinden per ells. T’asseguro que les vinyetes de HISTORIAS DEL PUNK et sonaran molt bé.

El 3 de març arrenca la prevenda del còmic a la web de Grafito Editorial. Un còmic de 136 pàgines a tot color, enquadernat en rústica amb solapes, mida 17x24cm. Els lectors trobareu packs exclusius i divertides recompenses que es desvetllaran dies abans que comenci la prevenda i que només et podran aconseguir fins al 23 de febrer. El còmic arribarà a les llibreries el 3 d’abril. Unes setmanes abans s’anunciaran les presentacions i sessions de signatura, on podreu veure’n els autors i emportar-los a casa el còmic dedicat. Fins aleshores aquí podeu llegir les primeres pàgines de HISTORIAS DEL PUNK.

www.grafitoeditorial.com

Continuar llegint

El més vist

underground.cat # Espai de reflexió permanent sobre el putu underground i les seves conseqüències.